Accommodation

Rocklösa Gård is located in a natural setting that is absolutely wonderful. Here you will find peace and quiet and a relaxing environment. All seasons are equally fantastic here.

Nergården

Here at Rocklösa we practice small organic farming, and on the farm there are various kinds of animals, such as horses, chickens, ducks and cats. We have our own small farm shop.
Rocklösa is only 90 km from Stockholm and close to many other destinations.

Nergården
A wonderful house in the heart of Sörmland. From the house you step out onto the very large terrace, and it is 100 m to the lake. You can choose to stay with us in the 5-bedroom house (10 beds) as a bed & breakfast guest or rent the entire house with self-catering. You have access to a rowing boat and fishing during longer stays.

Utebild
Smurfen

Lillstugan
A charming cottage for rent on a small organic farmstead with animals. Newly renovated with tiled bathroom, kitchen with dining area, living room and sleeping loft. Private patio with grill and access to a rowing boat and fishing for longer stays.

 

Våra paket

Vi tror inte det finns något bättre än att tillbringa en dag utomhus med att njuta. uppleva, koppla av och göra något man tycker om. Vare sig du vill följa med på en tur på islandshäst, ta en cykeltur, vandra på Sveriges längsta vandringsled, paddla, spela en runda golf eller njuta och plocka av höstens skafferi så har vi gjort vårt yttersta för att det ska bli en härlig dag fylld av intryck från den allra vackraste delen av Sörmland.

Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Så här går det till:
Du kommer till Rocklösa och checkar in. Därefter deltar du i den upplevelsen du valt.

 • Vandring: Vi kör vi dig till dagens startpunkt för din vandring på Sörmlandsleden – naturens pärla i Sörmland. Med medskickad matsäck, karta och beskrivning av det du ser har du förutsättningar för en härlig dag. Läs mer
 • Rid på tur: I tre timmar vistas du på gården med islandshästar. Här blir det både samvaro med hästarna, en härlig uteritt och avslutande fikastund. Läs mer
 • Svampsafari: Följ med vår svampkonsulent ut i markerna och lär dig mer om svamparna. Tips och goda råd samt genomgång av korgarna vid fikastunden i skogen. Läs mer
 • Cykeltur: Med våra ihopsatta cykelturer får du uppleva de allra finaste delarna av bygden och med trevliga ställen att stanna vid. Ett unikt paket där navigeringen blir så enkel så du inte kan köra fel.
 • Golf: Grytsbergs golf anses ha en av Sveriges vackraste golfbanor. Här spelar du på en högklassig anläggning med 18 hål.
 • Paddla eller åk långfärdsskridskor: Marvikarna är en serie långsmala sprickdalssjöar omgivna av dramatiska klippbranter. Ett mer fjordlikt landskap än detta hittar vi inte i vår del av Sverige. Här är mycket populärt att paddla och på vintern åka långfärdsskridskor. Ta med en matsäck från Rocklösa och njut hela dagen. Läs mer

 

Boende

Rocklösa gård ligger i en helt underbar natur. Här hittar ni tystnaden, lugnet och en avstressande miljö. Landskapet är kuperat och varierat med gamla ekar i hagarna och små åkerlappar. Det finns gammal fin skog att vandra i och 49 sjöar i vår omgivning. Mängder med olika sorters vilda djur och fåglar och både vanliga och ovanliga svampar samt växter trivs i de unika förutsättningarna. Alla årstider är lika fantastiska.

Nergården

Här på Rocklösa driver vi ett litet ekologiskt lantbruk och på gården finns olika sorters djur så som hästar, höns, ankor och katter. Vår gård ingår i ett Hållbarhets- och kvalitetsmärkningssystem (Swedish Welcome) som just nu utvecklas i Sverige, där vårt arbete med hållbarhet och kvalitet på gården fått omdömet, mycket bra – utmärkt.

Rocklösa ligger endast 9 mil från Stockholm och med närhet till många andra utflyktsmål.

Välkommen att dela allt detta med oss. Vi hoppas att ni ska trivas lika bra  på vår gård som vi gör.

 

Golfpaket

Mitt i den sörmländska idyllen erbjuder vi en golfrunda på en naturskön 18-hålsbana.   Den omväxlande banan med grästee är en kuperad skogs – och parkbana med utsikt över sjöarna Misteln och Kyrksjön. En bana med få lika hål, som därför aldrig blir långtråkig. Fyra hål har utmanande vattenhinder. Bunkrar finns på 14 hål.
Det här är en bana som passar alla nivåer av spelare.

 

 

Det här får du:  
Boende med del i dubbelrum
Greenfee
Relax på gården med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Till Rocklösa gård kommer du med bil och checkar in vid 10-tiden. Till  golfbanan är det endast 5 km och enklast är att ta sig dit med bil. Efter en skön dag    utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Golf  paket 1.525:-/person må-to, 1.625:- fr-sö och övriga helger

Paketet innehåller:
Boende med del i dubbelrum
Greenfee
Relax på Rocklösa med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Matsäck 125:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och ytterligare en dag på golfbanan må-to 1.145:-, fr-sö 1.245:-
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

I samarbete med

 

Paddla kanot

paddla

Boka vårt paddlingspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag på ett mycket speciellt sjösystem. Marvikarna är en serie långsmala sprickdalssjöar omgivna av dramatiska klippbranter. Ett mer fjordlikt landskap än detta hittar ni inte i vår del av Sverige. Marvikarna har uppstått i ett system av trånga sprickdalar. Under vikingatiden, när vattenståndet var högre, utnyttjades sjösystemet flitigt som farled. Här kan du njuta av tysta, lugna sjöar utan motorbåtstrafik. Vid Krampan som ligger i Marvikarnas naturreservat hittar du Åkers bergsslags bästa badvatten.
Att lära sig paddla kanadensare är inte så svårt och tidigare erfarenhet är inte nödvändigt.   

paddlaeld


På plats erhåller du en ledbeskrivning och får även låna topografiska kartor i
skala 1:50 000. De ansvariga hjälper dig till rätta och går igenom allt du behöver veta för att få ut så mycket som möjligt av dagen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
 • Tillgång till kanot, paddlar och flytväst under en dag
 • Matsäck
 • Ledbeskrivning, lån av karta och beskrivning av Marvikarna och dess sevärdheter
 • Relax på gården med bastubad
 • Kaffe/te
 • Trerättersmiddag med dryck
 • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in 9.30 och fortsätter sedan med bil till sjön Visnaren där din kanottur startar. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter

Paddlingspaket 1.595:-/person vardagar, 1.655:- helgerPaketet innehåller:

Boende med del i dubbelrum
Tillgång till kanot, paddlar och flytväst under dagen
Ledbeskrivning, lån av karta och beskrivning av Marvikarna och dess sevärdheter
Matsäck
Relax på Rocklösa med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och ytterligare en paddlingsdag med matsäck 1.405:-/p i dubbelrum
Kajak i stället för kanot 150:-
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.Bokningsbart (ej när isen lagt sig) med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag

Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

 

Svampsafari

Boka vårt paket med en svampsafari och njut av boende, god mat och en upplevelserik tur i svampmarkerna. Finns det något härligare än att gå ut i markerna och plocka svamp? Jag tror inte det. Här på Rocklösa har vi fantastiska förutsättningar för att hitta mycket svamp och många olika arter. Inom vårt område har vi väldigt många olika naturtyper och så ståtar vi med något riktigt ovanligt, ekar och stråk med kalkhaltig mark. Många svampar är knutna just till eken och en del kräver dessutom kalkhaltig jord. Här hos oss kan du alltså få se och lära dig om svampar som inte finns överallt.
Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum korgtrumpeter
  • Tur i svampskogen tillsammans med en svampkonsulent
  • Tips och kunskap om svampar
  • Fika med hembakat
   • Svampfynd med dig hem
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

 

Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in och därefter beger vi oss ut i naturen 2017-09-15 12.29.02 för att leta svamp. Safarin leds av en utbildad svampkonsulent som kommer dela med sig av sin kunskap både när det gäller att lära sig nya svampar men också andra tips kring plockning, svampens användningsområden mm. Vid lämpligt tillfälle samlas ni och njuter av medtagen fikakorg med hembakat. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, kanske passa på att rensa dagens svampskörd, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Svamppaket 1.645:-/person.    

Paketet innehåller:       2015-07-27 17.10.51
ca
2 timmar svampsafari tillsammans med en svampkonsulent
Fika med hembakat
Relax på gården med bastubad
Trerättersmiddag med dryck
Boende med del i dubbelrum
Frukostbuffé med lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i 2017-09-08 16.03.52dubbelrum och  trerättersmiddag 900:-/p
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.
Incheckning kl 13.00 och direkt därefter ger vi oss ut på vår safari.
Bokningsbart 25 augusti, 12 september, 15 september och 13 oktober.

2015-09-26 17.51.23
Karljohanhagstugan

 

Cykelturer

Boka våra unika cykelpaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag i den cykla vackraste delen av Sörmland. I ett mycket varierat landskap cyklar du på grusvägar, mindre asfaltsvägar och stigar.  Längs etappen dyker det upp smultronställen, sevärdheter, mysiga rastplatser, kanske något café eller små butiker på landet. Gillar du sjöar så vimlar det av dem i landskapet och det är lätt att hitta fina badställen. Vi har satt ihop fyra olika turer med lite olika karaktär och längd. Du väljer en och får både med dig karta, beskrivning av det du passerar och låna en navigator (med inlagd tur) som lotsar dig rätt i landskapet. Det blir riktigt enkelt att köra rätt och det är slut med att stå och tveka om vilken väg du ska ta.

Det här får du:

 • Ida Kristensen Autumn 2015 in Björnlunda, SwedenPhoto: Peggy Bergman 2015Boende med del i dubbelrum
 • Tillgång till mountainbikecykel (24 vxl)
 • Karta och turbeskrivning
 • Låna navigator med inlagd rutt som gör det enkelt att köra rätt
 • Relax på gården med bastubad
 • Kaffe/te
 • Trerättersmiddag med dryck
 • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Bergslagsturen (ca 4 mil)
En spännande tur som tar dig upp i Åkers bergslag. Hela turen går på grusvägar och här möter du både historia, hantverk, trädgård, kan äta och fika, ta ett dopp i dammen och prova en av Sveriges mest kända rallysträckor.

Hyltingerundan (ca 5 mil)
I ett böljande jordbrukslandskap tar du dig fram på små vägar. En väg där du  Ida Kristensen Autumn 2015 in Björnlunda, SwedenPhoto: Peggy Bergman 2015kan göra historiska stopp med muséer och slott. Du möter kulturspår och naturfenomen och så finns fikaställen, plaster att äta på och badtillfällen.

Grytsrutten (ca 3 mil)
En lagom lång rutt för dig som inte vill cykla så långt. Turen går runt i vår socken och här kan du stanna vid flera olika naturreservat, besöka hantverkare, loppis, ta ett dopp vid fina badplatser, fika och äta.

Konungavägen (ca 6 mil)
I ett sagolikt vackert landskap kommer du upptäcka hur mycket landsbygd och många sjöar det finns Sörmland. Mycket kultur och historia finns längs vägen, spännande grottor och du hittar caféer, choklad/glasstillverkning, matställen och så förstås flera möjligheter att bada.

Till Rocklösa gård kommer du med bil och checkar in kl 10. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Cykelpaket 1.610:-/person    2015-05-25 10.28.22

Paketet innehåller:
Boende med del i dubbelrum
Cykelhyra en dag
Karta och beskrivning av upplevelser under etappen.
Lån av cykelnavigator till ditt sällskap med inlagd rutt för enkel navigering
Relax på Rocklösa med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Matsäck 125:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och ytterligare en cykeldagdag 1.310:-/p i dubbelrum
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart alla dagar med barmark med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

 

Turridning på islandshäst

Boka vårt turridningspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag påturridningumgänge     hästryggen och i umgänget med härliga islandshästar. Det här blir en dag med dubbel njutning när din häst bär dig igenom det vackra sörmländska landskapet. Under en mysig och avkopplande vistelse tillsammans med islänningar får du både uppleva den fantastiska samvaron med hästarna, en underbar tur i markerna och en avslutande fikastund.
Turer genomförs året runt och varje årstid har sin charm. Under hösten luktar det så gott och det sprakar om naturen. När det blivit svalare försvinner insekterna som annars gärna stör hästarna. På vintern är det alldeles fantastiskt med snön och är träden inbäddade i snö kan det inte bli mer perfekt. På våren dyker alla vårtecken upp, fåglarna börjar med sina sånger och ju varmare desto grönare blir det.   turridningvinter
Vilken årstid föredrar du?

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Turridning på islandshästar
  • Umgås med hästen under förberedelserna
  • After ride-fika med smörgås på hästgården
   • Relax på Rocklösa med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

  Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in vid 10-tiden och fortsätter turridning sedan med bil till islandshästgården. Här bedriver ägarna både avel, tävlingsverksamhet och turridning. I minst tre timmar stannar du på hästgården och efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

  Turridningspaket 1.995:-/person

  Paketet innehåller:
  Umgänge, instruktioner och mys med “egen islandsponny”
  Ridtur ca 1,5 timmar
  After ride-fika med smörgås
  Relax på Rocklösa med bastubad
  Kaffe/te
  Trerättersmiddag med dryck
  Boende med del i dubbelrum
  Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

  Tillval:
  Enkelrumstillägg 250:-
  Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
  Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
  Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och turridning 2,5 timmar + umgängestid med hästarna på gård med turridningshästar av olika raser (kan endast bokas juni-september) 1.995:-/p i dubbelrum Turridningvidsjö
  Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

  Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

  Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
  1 september – 20 december onsdag – lördag
  4 januari – 30 juni onsdag – lördag
  Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

  Maxvikt 90 kg
  Nybörjare tas emot, lägsta ålder 10 år
  Är du under 10 år krävs det att du är ridvan

 

Vandring på Sörmlandsleden

Boka vårt vandringspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag på Sörmlandsleden. Vi ger dig möjligheten att få uppleva sträckor med varierad natur och kulturhistoria och som har få vandrare då det saknas allmänna kommunikationer.
De flesta föredrar att vandra men det finns även de som springer leden. En av dessa säger “Att springa året om och möta årstiderna och alla dess skiftningar är ett sant nöje. Alla årstider har sin charm!”                         Sörmlandsleden_skylt+puff

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Karta och beskrivning av etappens upplevelser
  • Matsäck
  • Transport till etappens startpunkt
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Sörmlandsleden – naturens pärla i Sörmland. En 1000 kilometer lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark. Genom att boka Rocklösa gårds vandringspaket får du möjlighet att uppleva och se olika etapper av sörmlandsleden. Riktig vildmark i Åkers bergslag, hagmarker, fantastiska ekhagar, våtmarksområden, spännande naturfenomen och historiska spår.

Paket 1 (bokningsbart alla ojämna datum): Etapp17spång
Här går turen i rena vildmarken, ingen bebyggelse, inga allmänna vägar. Vandringen tar dig över hällmarker, bäckar och otaliga mossar med underbara dofter från olika växter. Har du tur hittar du hjortron på myrarna. Du kan både se och höra många olika sorters fåglar och med lite tur också orre, järpe och pärluggla. Många spår av vildsvin och det finns stor chans att få syn på älg. Etappen passerar över gamla finnmarker med flera kulturspår och ovanligt välbevarade rester av en kolarkoja. Under vandringen passerar du fin gammelskog i ett naturreservat och sju olika sjöar så det finns goda Etapp17badmöjligheter på flera ställen längs sträckan. Etappens längd 22 km.
Läs mer här om etapp 17 och här om etapp 18

Paket 2 (bokningsbart alla jämna datum):
En omväxlande och naturskön etapp som går genom beteshagar, förbi flera sjöar, genom stora skogar och över några höjdsträckningar med vackra hällmarker. Under vandringen passeras ett naturreservat med en botaniskt och zoologiskt mycket intressant och underbar vår- och försommarblomning. Här finns även en fornborg med härlig utsikt över sjön Henaren. Längre fram finns ett av ledens märkligaste geologiska fenomen och 300 m bredvid leden finns det väldiga flyttblocket ”Kammarstenen”.
Etappens Etapp17sjölängd 18 km.
Läs mer här om etapp 19 observera att du kommer gå etappen åt motsatt håll

Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in och sedan tar vi er till punkten där ni startar er vandring. Vi skickar med en matsäck samt karta. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Vandringspaketet 1.745:-/person

Paketet innehåller:
Karta och beskrivning av etappens upplevelser
Matsäck
Resa till etappens startpunkt
Relax på gården med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Boende med del i dubbelrum
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och en ytterligare vandringsdag med matsäck och karta 995:-/p
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se. Transport från gården till startpunkt för vandringen sker kl 10.00.

Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

 

Cykelpaket

Boka våra unika cykelpaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag i den cykla vackraste delen av Sörmland. I ett mycket varierat landskap cyklar du på grusvägar, mindre asfaltsvägar och stigar.  Längs etappen dyker det upp smultronställen, sevärdheter, mysiga rastplatser, kanske något café eller små butiker på landet. Gillar du sjöar så vimlar det av dem i landskapet och det är lätt att hitta fina badställen. Vi har satt ihop fyra olika turer med lite olika karaktär och längd. Du väljer en och får både med dig karta, beskrivning av det du passerar och låna en navigator (med inlagd tur) som lotsar dig rätt i landskapet. Det blir riktigt enkelt att köra rätt och det är slut med att stå och tveka om vilken väg du ska ta.

Det här får du:

 • Ida Kristensen Autumn 2015 in Björnlunda, SwedenPhoto: Peggy Bergman 2015Boende med del i dubbelrum
 • Tillgång till mountainbikecykel (24 vxl)
 • Karta och turbeskrivning
 • Låna navigator med inlagd rutt som gör det enkelt att köra rätt
 • Relax på gården med bastubad
 • Kaffe/te
 • Trerättersmiddag med dryck
 • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Bergslagsturen (ca 4 mil)
En spännande tur som tar dig upp i Åkers bergslag. Hela turen går på grusvägar och här möter du både historia, hantverk, trädgård, kan äta och fika, ta ett dopp i dammen och prova en av Sveriges mest kända rallysträckor.

Hyltingerundan (ca 5 mil)
I ett böljande jordbrukslandskap tar du dig fram på små vägar. En väg där du  Ida Kristensen Autumn 2015 in Björnlunda, SwedenPhoto: Peggy Bergman 2015kan göra historiska stopp med muséer och slott. Du möter kulturspår och naturfenomen och så finns fikaställen, plaster att äta på och badtillfällen.

Grytsrutten (ca 3 mil)
En lagom lång rutt för dig som inte vill cykla så långt. Turen går runt i vår socken och här kan du stanna vid flera olika naturreservat, besöka hantverkare, loppis, ta ett dopp vid fina badplatser, fika och äta.

Konungavägen (ca 6 mil)
I ett sagolikt vackert landskap kommer du upptäcka hur mycket landsbygd och många sjöar det finns Sörmland. Mycket kultur och historia finns längs vägen, spännande grottor och du hittar caféer, choklad/glasstillverkning, matställen och så förstås flera möjligheter att bada.

Till Rocklösa gård kommer du med bil och checkar in kl 10. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Cykelpaket 1.610:-/person    2015-05-25 10.28.22

Paketet innehåller:
Boende med del i dubbelrum
Cykelhyra en dag
Karta och beskrivning av upplevelser under etappen.
Lån av cykelnavigatorr till ditt sällskap med inlagd rutt för enkel navigering
Relax på Rocklösa med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Matsäck 125:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och ytterligare en cykeldagdag 1.310:-/p i dubbelrum
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

Bokningsbart alla dagar med barmark med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

 

Paddla kanot

Boka vårt paddlingspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag på ett OLYMPUS DIGITAL CAMERA mycket speciellt sjösystem. Marvikarna är en serie långsmala sprickdalssjöar omgivna av dramatiska klippbranter. Ett mer fjordlikt landskap än detta hittar ni inte i vår del av Sverige. Marvikarna har uppstått i ett system av trånga sprickdalar. Under vikingatiden, när vattenståndet var högre, utnyttjades sjösystemet flitigt som farled. Här kan du njuta av tysta, lugna sjöar utan motorbåtstrafik. Vid Krampan som ligger i Marvikarnas naturreservat hittar du Åkers bergsslags bästa badvatten.
Att lära sig paddla kanadensare är inte så svårt och tidigare erfarenhet är inte nödvändigt.   paddlaeld
På plats erhåller du en ledbeskrivning och får även låna topografiska kartor i
skala 1:50 000. De ansvariga hjälper dig till rätta och går igenom allt du behöver veta för att få ut så mycket som möjligt av dagen. paddla

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Tillgång till kanot, paddlar och flytväst under en dag
  • Matsäck
  • Ledbeskrivning, lån av karta och beskrivning av Marvikarna och dess sevärdheter
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter paddlingöar

     

   Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in 9.30 och fortsätter sedan med bil till sjön Visnaren där din kanottur startar. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

   Paddlingspaket 1.595:-/person vardagar, 1.655:- helger paddlaberg

   Paketet innehåller:
   Boende med del i dubbelrum
   Tillgång till kanot, paddlar och flytväst under dagen
   Ledbeskrivning, lån av karta och beskrivning av Marvikarna och dess sevärdheter
   Relax på Rocklösa med bastubad
   Kaffe/te
   Trerättersmiddag med dryck
   Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

   Tillval:
   Enkelrumstillägg 250:-
   Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
   Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
   Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och ytterligare en paddlingsdag med matsäck 1.405:-/p i dubbelrum
   Kajak i stället för kanot 150:-
   Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

   Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

   Bokningsbart (ej när isen lagt sig) med valfri ankomstdag under perioden
   1 september – 20 december onsdag – lördag
   4 januari – 30 juni onsdag – lördag
   Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.paddlakartakrampan

 

Turridning på islandshäst

Boka vårt turridningspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag påturridningumgänge     hästryggen och i umgänget med härliga islandshästar. Det här blir en dag med dubbel njutning när din häst bär dig igenom det vackra sörmländska landskapet. Under en mysig och avkopplande vistelse tillsammans med islänningar får du både uppleva den fantastiska samvaron med hästarna, en underbar tur i markerna och en avslutande fikastund.
Turer genomförs året runt och varje årstid har sin charm. Under hösten luktar det så gott och det sprakar om naturen. När det blivit svalare försvinner insekterna som annars gärna stör hästarna. På vintern är det alldeles fantastiskt med snön och är träden inbäddade i snö kan det inte bli mer perfekt. På våren dyker alla vårtecken upp, fåglarna börjar med sina sånger och ju varmare desto grönare blir det.   turridningvinter
Vilken årstid föredrar du?

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Turridning på islandshästar
  • Umgås med hästen under förberedelserna
  • After ride-fika med smörgås på hästgården
   • Relax på Rocklösa med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

  Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in vid 10-tiden och fortsätter turridning sedan med bil till islandshästgården. Här bedriver ägarna både avel, tävlingsverksamhet och turridning. I minst tre timmar stannar du på hästgården och efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

  Turridningspaket 1.995:-/person

  Paketet innehåller:
  Umgänge, instruktioner och mys med “egen islandsponny”
  Ridtur ca 1,5 timmar
  After ride-fika med smörgås
  Relax på Rocklösa med bastubad
  Kaffe/te
  Trerättersmiddag med dryck
  Boende med del i dubbelrum
  Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

  Tillval:
  Enkelrumstillägg 250:-
  Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
  Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
  Extra natt boende med frukost i dubbelrum, 3-rättersmiddag och turridning 2,5 timmar + umgängestid med hästarna på gård med turridningshästar av olika raser (kan endast bokas juni-september) 1.995:-/p i dubbelrum Turridningvidsjö
  Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift.

  Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.

  Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
  1 september – 20 december onsdag – lördag
  4 januari – 30 juni onsdag – lördag
  Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

  Maxvikt 90 kg
  Nybörjare tas emot, lägsta ålder 10 år
  Är du under 10 år krävs det att du är ridvan

 

Trerätters, vita lakan och en dag i naturen

Vi tror inte det finns något bättre än att tillbringa en dag utomhus med att njuta. uppleva, koppla av och göra något man tycker om. Vare sig du vill följa med på en tur på islandshäst, ta en cykeltur, vandra på Sveriges längsta vandringsled, paddla, spela en runda golf eller njuta och plocka av höstens skafferi så har vi gjort vårt yttersta för att det ska bli en härlig dag fylld av intryck från den allra vackraste delen av Sörmland.

Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Så här går det till:
Du kommer till Rocklösa och checkar in. Därefter deltar du i den upplevelsen du valt.

 • Vandring: Vi kör vi dig till dagens startpunkt för din vandring på Sörmlandsleden – naturens pärla i Sörmland. Med medskickad matsäck, karta och beskrivning av det du ser har du förutsättningar för en härlig dag. Läs mer
 • Rid på tur: I tre timmar vistas du på gården med islandshästar. Här blir det både samvaro med hästarna, en härlig uteritt och avslutande fikastund. Läs mer
 • Svampsafari: Följ med vår svampkonsulent ut i markerna och lär dig mer om svamparna. Tips och goda råd samt genomgång av korgarna vid fikastunden i skogen. Läs mer
 • Cykeltur: Med våra ihopsatta cykelturer får du uppleva de allra finaste delarna av bygden och med trevliga ställen att stanna vid. Ett unikt paket där navigeringen blir så enkel så du inte kan köra fel.
 • Golf: Grytsbergs golf anses ha en av Sveriges vackraste golfbanor. Här spelar du på en högklassig anläggning med 18 hål.
 • Paddla eller åk långfärdsskridskor: Marvikarna är en serie långsmala sprickdalssjöar omgivna av dramatiska klippbranter. Ett mer fjordlikt landskap än detta hittar vi inte i vår del av Sverige. Här är mycket populärt att paddla och på vintern åka långfärdsskridskor. Ta med en matsäck från Rocklösa och njut hela dagen. Läs merEtapp17sjö2017-09-08 16.03.52turridningGunghagenutsiktlångfärdsskridskorNergårdenfullblom1paddla2015-09-26 17.51.23

cyklamatsal2

 

Svampsafari

Boka vårt paket med en svampsafari och njut av boende, god mat och en upplevelserik tur i svampmarkerna. Finns det något härligare än att gå ut i markerna och plocka svamp? Jag tror inte det. Här på Rocklösa har vi fantastiska förutsättningar för att hitta mycket svamp och många olika arter. Inom vårt område har vi väldigt många olika naturtyper och så ståtar vi med något riktigt ovanligt, ekar och stråk med kalkhaltig mark. Många svampar är knutna just till eken och en del kräver dessutom kalkhaltig jord. Här hos oss kan du alltså få se och lära dig om svampar som inte finns överallt.
Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum korgtrumpeter
  • Tur i svampskogen tillsammans med en svampkonsulent
  • Tips och kunskap om svampar
  • Fika med hembakat
   • Svampfynd med dig hem
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

 

Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in och därefter beger vi oss ut i naturen 2017-09-15 12.29.02 för att leta svamp. Safarin leds av en utbildad svampkonsulent som kommer dela med sig av sin kunskap både när det gäller att lära sig nya svampar men också andra tips kring plockning, svampens användningsområden mm. Vid lämpligt tillfälle samlas ni och njuter av medtagen fikakorg med hembakat. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, kanske passa på att rensa dagens svampskörd, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Svamppaket 1.645:-/person.    

Paketet innehåller:       2015-07-27 17.10.51
ca
2 timmar svampsafari tillsammans med en svampkonsulent
Fika med hembakat
Relax på gården med bastubad
Trerättersmiddag med dryck
Boende med del i dubbelrum
Frukostbuffé med lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i 2017-09-08 16.03.52dubbelrum och  trerättersmiddag 900:-/p
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se.
Incheckning kl 13.00 och direkt därefter ger vi oss ut på vår safari.
Bokningsbart 25 augusti, 12 september, 15 september och 6 oktober.

2015-09-26 17.51.23
Karljohanhagstugan

 

Vandring på Sörmlandsleden

Boka vårt vandringspaket och njut av boende, god mat och en upplevelserik dag på Sörmlandsleden. Vi ger dig möjligheten att få uppleva sträckor med varierad natur och kulturhistoria och som har få vandrare då det saknas allmänna kommunikationer.
De flesta föredrar att vandra men det finns även de som springer leden. En av dessa säger “Att springa året om och möta årstiderna och alla dess skiftningar är ett sant nöje. Alla årstider har sin charm!”                         Sörmlandsleden_skylt+puff

Det här får du:

 • Boende med del i dubbelrum
  • Karta och beskrivning av etappens upplevelser
  • Matsäck
  • Transport till etappens startpunkt
   • Relax på gården med bastubad
   • Kaffe/te
    • Trerättersmiddag med dryck
    • Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Sörmlandsleden – naturens pärla i Sörmland. En 1000 kilometer lång vandringsled som slingrar sig genom ett mycket omväxlande natur- och kulturlandskap samt förbi historiska minnesmärken. Där finns allt från öppna landskap till vildmark. Genom att boka Rocklösa gårds vandringspaket får du möjlighet att uppleva och se olika etapper av sörmlandsleden. Riktig vildmark i Åkers bergslag, hagmarker, fantastiska ekhagar, våtmarksområden, spännande naturfenomen och historiska spår.

Paket 1 (bokningsbart alla ojämna datum): Etapp17spång
Här går turen i rena vildmarken, ingen bebyggelse, inga allmänna vägar. Vandringen tar dig över hällmarker, bäckar och otaliga mossar med underbara dofter från olika växter. Har du tur hittar du hjortron på myrarna. Du kan både se och höra många olika sorters fåglar och med lite tur också orre, järpe och pärluggla. Många spår av vildsvin och det finns stor chans att få syn på älg. Etappen passerar över gamla finnmarker med flera kulturspår och ovanligt välbevarade rester av en kolarkoja. Under vandringen passerar du fin gammelskog i ett naturreservat och sju olika sjöar så det finns goda Etapp17badmöjligheter på flera ställen längs sträckan. Etappens längd 22 km.
Läs mer här om etapp 17 och här om etapp 18

Paket 2 (bokningsbart alla jämna datum):
En omväxlande och naturskön etapp som går genom beteshagar, förbi flera sjöar, genom stora skogar och över några höjdsträckningar med vackra hällmarker. Under vandringen passeras ett naturreservat med en botaniskt och zoologiskt mycket intressant och underbar vår- och försommarblomning. Här finns även en fornborg med härlig utsikt över sjön Henaren. Längre fram finns ett av ledens märkligaste geologiska fenomen och 300 m bredvid leden finns det väldiga flyttblocket ”Kammarstenen”.
Etappens Etapp17sjölängd 18 km.
Läs mer här om etapp 19 observera att du kommer gå etappen åt motsatt håll

Till Rocklösa gård kommer du med bil, checkar in och sedan tar vi er till punkten där ni startar er vandring. Vi skickar med en matsäck samt karta. Efter en skön dag utomhus återvänder du till Rocklösa och ditt boende. Här kan du relaxa med bastubad, ta en skön dusch, njuta på vår stora terrass, dricka lite kaffe/te, sitta framför brasan eller bekanta dig med gården och omgivningarna. På kvällen välkomnar vi dig till bords och du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror av högsta kvalitet. Efter en god natts sömn i ett av våra dubbelrum möts du nästa morgon av vår frukostbuffé med hemlagat och mycket lokala produkter.

Vandringspaketet 1.745:-/person

Paketet innehåller:
Karta och beskrivning av etappens upplevelser
Matsäck
Resa till etappens startpunkt
Relax på gården med bastubad
Kaffe/te
Trerättersmiddag med dryck
Boende med del i dubbelrum
Frukostbuffé med hemlagat och lokala produkter

Tillval:
Enkelrumstillägg 250:-
Extra natt boende med frukost 400:-/p i dubbelrum
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och 3-rättersmiddag 900:-/p
Extra natt boende med frukost i dubbelrum och en ytterligare vandringsdag med matsäck och karta 995:-/p
Paketet kan kombineras med våra övriga paket, ring för prisuppgift

Välkommen att boka via 070-550 11 49 eller paket@rocklosa.se. Transport från gården till startpunkt för vandringen sker kl 10.00.

Bokningsbart med valfri ankomstdag under perioden
1 september – 20 december onsdag – lördag
4 januari – 30 juni onsdag – lördag
Vid grupper finns även möjlighet att boka andra veckodagar. Kontakta oss.

 

Konferens/grupper

Nergårdenfullblom

Vårt stora hus är perfekt för er som söker en plats för konferens i ostördhet. Hos oss är ni själva på anläggningen. Kreativiteten och harmonin frodas i vår tysta, lugna och avkopplande miljö. Välj om ni vill övernatta eller bara vara här under dagen. Antingen ordnar vi maten åt er eller så använder ni vårt stora kök och lagar tillsammans. Huset innehåller 5 tvåbäddsrum, bastu och utanför finns en terrass på över 100 kvm. Fler bäddar finns i våra småstugor.

De vackra och rofyllda omgivningarna är som gjorda för en promenad. Om ni önskar kan ni även kombinera er vistelse med en skräddarsydd gourmetvandring, en svampsafari eller föreläsning inom ämnen så som vilda ätliga växter, på upptäcktsfärd i naturen eller om kost och hälsa. Vi samarbetar även med andra företag i vår närhet och kan ordna andra önskade aktiviteter.
2014-06-25 13.04.30

 

Booking information

Booking rules

If you stay 4 nights and more:

You need to pay the booking fee no more then 10 days after you have done the booking. The booking fee are 25 % of the total amount. The rest of the amount must be payed no more then 40 days before arrival.

If you cancel the booking 60 days before arrival we will pay back the whole amount except a fee 500 sek.
If you cancel the booking 40 days before arrival you will pay 25 % of the total amount
If you cancel the booking 25 days before arrival, you will pay 50 % of the total amount.
If you cancel 14 days or led before arrival you will need to pay 100 % of the amount.

If we are able to lease the house to another family, we will repay the amount that the new house guest will pay, except the booking fee (SEK 500)

make sure you get the cancellation confirmation.

House rules

Take good care of the house and follow the rules. The house guests are responsible for the house and furnishings and make sure they maintained in its present condition. You are responsible for damage caused to the property or its contents by you or someone in your party. You may not use the object to something other than what was agreed upon booking and you must not allow more people to stay overnight in the house.
Beddings must be used in the beds.

Smoking is strictly forbidden in all our houses. A clean-up fee of  SEK 3000  will be charged upon violation of the smoking ban.

Pets are not allowed in the houses.

Check in time is from 4.00 pm. Plaese let me know when you will arrive at least one day ahead. Checking out time is 11.00 am.

 

Contact

Kontakt

For more information,
e-post: info@rocklosa.se

Telefon:
046(0)70-550 11 49

Adress:
Lena Gawell
Rocklösa gård
646 96 Stjärnhov

Inbetalningar görs till pg 431 58 71-6

 

Conferences

Conferences

We welcome smaller groups (maximum of 20 people) to our pleasant facility. You have the facility at your disposal here, and the peaceful, quiet, relaxing, very picturesque surroundings provide ample opportunities for a rewarding and creative conference.

At the farm we can arrange unique activities that will offer your group so much more.
oststopp Vandringrötter

 

Way

Coordinates:

N 59° 8.699′, E 16° 59.136′
59.14498, 16.98561

From Stockholm:

Take the E4 motorway southwards
Take exit towards Järna
Take road 57 towards Flen/Katrineholm
Continue to Stjärnhov
Turn right under the railway and continue towards Ånhammar
Continue towards Öllösa
After approx. 3 km take right by the sign Rocklösa 1
Drive through a farm and over a small wooden bridge
You are now at Rocklösa

 

From Uppsala:

Take road 55 passing Strängnäs and continue towards Malmköping
Turn left towards Ånhammar
Drive past Ånhammar Säteri
Take left towards Öllösa
Take right towards Stjärnhov
Drive approx. 1 km, turn left by the sign Rocklösa 1
Drive through a farm and over a small wooden bridge
You are now at Rocklösa

From Katrineholm:

Drive to Flen
Take road 57 towards Gnesta/Järna
Continue to Stjärnhov
Turn right under the railway and continue towards Ånhammar
Continue towards Öllösa
After approx. 3 km take right by the sign Rocklösa 1
Drive through a farm and over a small wooden bridge
You are now at Rocklösa

 

From Eskilstuna:

Take road 53 to Malmköping
Continue on road 55 towards Strängnäs
Turn right towards Ånhammar
Drive past Ånhammar Säteri
Take left towards Öllösa
Take right towards Stjärnhov
Drive approx. 1 km, turn left by the sign Rocklösa 1
Drive through a farm and over a small wooden bridge
You are now at Rocklösa

 

 

Rent a house

Nergården

Rocklösa’s accommodations are certified for sustainability and quality by Swedish Welcome. Nergården has the designation ”Very good”, with very high marks for cleanliness, equipment and hospitality.

cropped-Nergårdenbaksida.jpg

Nergården is 199 sq.m. on two levels and was built in 2006 in the old style. On the ground floor there is a hall with cloakroom, a large living/dining room connected with the kitchen via a bar counter and a large kitchen with a kitchen island. The kitchen has many places in which to prepare food and is well equipped for all kinds of cooking. In the 45 sq.m. living room, there is a large group of sofa and armchairs with a soapstone stove where you can warm and enjoy yourself as well as a TV. Next to the kitchen there is a room with two beds that has its own exit to the terrace. On this level there also are two showers, a WC and a laundry room.
2012-05-28 14.21.56

On the upper level there are four rooms, each with two high quality beds. One of the rooms can accommodate a spare bed. On this floor there is a living room with a sofa and armchairs as well as a two WCs, a shower and a sauna.

Here at Rocklösa we practice small organic farming, and on the farm there are various kinds of animals, such as horses, chickens, ducks and cats. We have our own small farm shop.

Rocklösa is only 90 km from Stockholm and close to many other destinations.
Nergården

Facts:

5 bedrooms with a total of 10 beds
possibility of a spare bed
100 sq.m. terrace
TV and free Wi-Fi
Free parking
Self-catering (for a stay of at least four days and nights) or bed & breakfast
Linens/towels available for rent
Grill available to borrow.
Normal cleaning included in rent
8 km to food shop
5 km to golf course
Close to Sörmlandsleden train (hiking) and Näckrosleden trail (cycling)
1 km to closest swimming area
100 m to lake
For stays of at least 2 days and nights, rowing boat and fishing opportunities included

Price Nergarden:
SEK 7,000 per weekend, more nights SEK 2,500 per night
SEK 15,000 per week
B&B SEK 530/bed without linen and  SEK 630/bed with linen

Extras:
Linen SEK 120 per person, includes towels
Breakfast SEK 100 per person
Grön soffaut Nergårdentoan Nergårdenhall Nergårdenkökdisk Nergårdenkök
Nergårdutsikt bastu Nergårdenduschu Bondgårdsrummet Hästrummet
matsal2
2014-10-29 16.15.11 2015-01-13 17.12.35 2014-10-29 16.13.09

 

Rent a cottage

Lillstugan

Rocklösa’s accommodations are certified for sustainability and quality by Swedish Welcome. Lillstugan has the designation ”Very good”, with very high marks for cleanliness, equipment and hospitality.

2014-06-21 19.00.04

“Dear Lena and Anders, thank you very much from providing us an amazing cottage.” Marloes (Netherlands)
“Thank you for let us staying in this lovely cottage. Defindely very relaxed och idyllic”. Nuno (Portugal)

Lillstugan is 50 sq.m. and includes a bottom level that has a living room with TV and a large sofa bed. The kitchen is practically equipped with a cooker with oven, sink unit with two basins, fridge with freezing compartment, microwave, coffeemaker and electric water kettle. Food preparation equipment and dishware are available for guests to use. There is also a dining area in the kitchen. The completely renovated, tiled bathroom has a shower and WC – well illuminated with a large window.

On the upper level there is a sleeping loft that can be reached via stairs outside the cottage. There are 4 high-quality box-spring beds in the sleeping loft. In summer there is a patio with opportunities for grilling, and on the balcony you can enjoy the view and evening sun.

Lillstugan is in the centre of the farmstead next to the farmhouse.

With 4 beds and the sofa bed that sleeps two, the cottage can accommodate 6 people. We do not recommend such a large number for longer stays, but for one or two nights, it works fine.
2013-06-12 15.56.23

Here at Rocklösa we practice small organic farming, and on the farm there are various kinds of animals, such as horses, chickens, ducks and cats. We have our own small farm shop.

Rocklösa is only 90 km from Stockholm and close to many other destinations.

Facts:

4 box-spring beds in the sleeping loft
Sofa bed in living room that sleeps 2
Balcony with view of the countryside
TV and free Wi-Fi
Free parking
Self-catering
The option of buying breakfast
Linens/towels available for rent
Private patio with grill
Normal cleaning included in rent
8 km to food shop
5 km to golf course
Close to Sörmlandsleden trail (hiking) and Näckrosleden trail (cycling)
1 km to closest swimming area
200 m to the lake
For stays of at least 2 days and nights, rowing boat and fishing opportunities included

Price Lillstugan:
SEK 1,250 per night
SEK 6,500 per week

Extras:
Linen SEK 120 per person, includes towels
Breakfast SEK 100 per person
Lillstuganmatgrupp Lillstugantvrum IMG_1674 IMG_1675 IMG_1677 IMG_1679 IMG_1681 IMG_1699 Lillstugandusch Lillstugankökspis

 

Kontakt

Kontakt

Lic. kostrådgivare LENA GAWELL

Vill du komma i kontakt med oss:
e-post: info@rocklosa.se

telefon: 0158-422 27 (lämna gärna ett meddelande om vi inte svarar) eller ring mobilen 070-550 11 49 (tyvärr har vi lite dålig täckning på vissa delar av gården). Det går även bra att skicka ett sms.

adress:
Lena Gawell
Rocklösa gård
646 96 Stjärnhov

Inbetalningar görs till pg 431 58 71-6

 

Företag

Kurser och råd för företag

Är du arbetsgivare eller jobbar som friskvårdsansvarig på företaget? Vill du minska sjukfrånvaron och ohälsan? Eller bibehålla produktiviteten även på eftermiddagen? Vi skräddarsyr vår rådgivning efter ditt företags behov.

 • Vi håller intressanta förläsningar som kan inspirera
 • Använd friskvårdsbidraget till kostrådgivning i grupp eller enskilt
 • Erbjud dina anställd individuell kostrådgvning som löneförmån

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda ditt företag, kontakta då

Lena Gawell, 070-550 11 49 e-post: info@rocklosa.se

 

Gruppträffar

Gruppträffar

Viktminskningsgrupp: Du får lära dig hur du ska äta för att kroppen ska må bra. Med naturlig och god mat kommer du att upptäcka hur överviktskilona börjar försvinna. I gruppen träffar du likasinnade och vi stöttar varandra. Vi träffas kvällstid eller dagtid om gruppen föredrar det. Sex träffar med ca två veckors mellanrum, 2 timmar/gång. Pris: 2.600:- (inkl moms)

Ohälsogrupp: Du som känner att du skulle vilja må bättre, få mer kunskap om hur kroppen fungerar och få hjälp till en omläggning till LCHF-kost är välkommen i gruppen. Här delar vi på erfarenheter under resan och ger varandra stöd. Sex träffar med ca två veckors mellanrum, 2 timmar/gång. Pris 2600:- (inkl moms)

Diabetesgrupp: Du som har diabetes eller du som från läkaren fått veta att du är i riskzonen får under våra träffar mer kunskap om vad som sker i kroppen och hur man kan förebygga att behöva ta höga insulindoser. Att hålla ner insulinbehovet vet man ger miskad risk för bl a demens och hindrar de svåra följdsjukdomarna som drabbar diabetespatienter. Sex träffar med ca två veckors mellanrum, 2 timmar/gång. Pris 2600:- (inkl moms)

Matlagningskurs LCHF: Sex gånger träffas vi och lär oss om hur vi enkelt lagar god LCHF-mat. Vi går också igenom fördelarna med LCHF. Här får du lära dig om vad du ska byta ut potatisen, riset, pastan och brödet mot, hur du får mer fett i maten på ett naturligt sätt mm. Vi lagar maten i vårt kök och avslutar med att prova det vi lagat. Sex träffar med ca två veckors mellanrum, 2 timmar/gång. Pris 2600:- (inkl moms) + kostnaden för de livsmedel som ingår.

 

Weekendkurser

Starta din hälsoresa på Rocklösa gård

I vår vackra, inspirerande miljö erbjuder vi dig att under en weekend få den där inspirationen och kunskapen vi oftast behöver för att komma igång med något nytt.

Att åka på kurs till oss är att vara på innehållsrik semester. Rocklösa gård ligger mycket naturskönt vid sjön Övre Gällringen mitt i Sörmland, endast 10 mil från Stockholm. Landskapet består av kuperade ekhagar och små oregelbundna åkrar. Gården är ett levande ekologiskt litet lantbruk och på gården finns olika djur.

Att vara på kurs hos oss innebär att:

 • du bor i tvåbäddsrum i vårt pensionat eller i någon av våra nyrenoverade stugor
 • du äter fantastiskt god ketogen mat som du lär dig tillaga
 • du låter dig inspireras av intressanta föreläsningar
 • du njuter av den fantastiska omgivningen och tystnaden
 • vi tillsammans har trevligt och roligt
 • du åker hem med en massa goda recept, tips på hur du enkelt får till den nya ketogena kosten, goda råd, ny kunskap och laddade batterier.

Det kommer inte dröja länge innan du också känner hur bra din kropp mår av att äta rätt mat.

VÄLKOMMEN TILL OSS! Många vill äta ketogen kost men har svårt att komma på hur de ska ersätta det där vanliga som potatis, pasta och ris. Så var det där med fördelningen mellan fett, kolhydrater och protein. Viktigare än man kan tro. Gör man rätt så är man mätt, nöjd och pigg. Gör man rätt så går nästan alla som behöver även ner i vikt. Gör man rätt blir magen och tarmen i bättre balans. Gör man rätt får man ett jämt blodsocker och jämna hormonnivåer.

Kom till oss så får du lära dig hur du gör!


Boende

Du bor på gården under kursen. På gården finns:

5 tvåbäddsrum i stor huset
stuga med 2-4 bäddar
stuga med 4 + 2 bäddar

I stora huset finns mycket fräscha, kaklade duschar och bastu. Matsal/allrum med braskamin. Du tar själv med dig lakan och handduk.


Tider

LCHF-kurser under 2017

20-22 januari
10-12 februari
29 sept – 1 okt

Förelså gärna eget datum om inget ovan passar


Priser för kurs, kost och boende

Weekend 3 950:-

Kursen startar på fredagen kl 16.00 och avslutas söndagen kl 15.00 efter fikat.


Kursinnehåll

På våra kurser blandar vi teori och praktik. Intressanta föreläsningar som får dig att förstå lite mer om kostens betydelse Dessa varvas med diskussioner och matlagning tillsammans i mindre grupper. Vi handlar tillsammans och lär oss vad man ska se upp med. Menytips och mycket mer.

 

 

Hem

Tanka kroppen med rätt bränsle

Vår mage och vårt tarmsystem står för 80% av vårt immunförsvar. Varje art är anpassad till en viss sorts föda och det gäller även oss människor. Ingen tror att en hund mår bra av att äta sojabiffar eller att hästars magar gillar köttbullar. Märkligt nog är vi inte lika noga med att tänka på vad vi själva stoppar i magen.

Matar vi ett djur med fel sorts föda blir den till slut sjuk. Ni minns väl galna kosjukan som berodde på att man gav kor malda delar från djur vilket inte alls passar deras kroppar eftersom de är gräsätare. Det är just det som händer även med oss människor. Diabetes II, cancer, demens, fetma, högt blodtryck och blodfetter, allergier, mag- tarmproblem, autoimmuna sjukdomar. Alla dessa ökar i världen. Ju mer fel vi äter desto sjukare blir vi.Tittar vi på de naturfolk som fortfarande lever som sina förfäder har de inte dessa sjukdomar.

Du är värd ett friskt liv

Hos oss får du tips och råd om mat och hälsa. Det ska vara mättande att äta och det ska vara gott. Mat ska vara naturlig och inte innehålla en massa kemiska substanser. Vi har ett oerhört stort intresse för mat så av oss får du mängder av användbara tips. Det kommer vara lätt, du kommer känna dig mätt och du kommer upptäcka hur mycket gott det finns att äta som är bra för din kropp. Dessutom kommer du må bättre genom att du får ett jämnare blodsocker.

Kosten kallas LCHF (kan också kallas lågkolhydratkost, ketogen kost). Det är ingen diet utan genom naturlig mat får du en annan livsstil. LC står för lågt kolhydratintag och HF står för att man äter mer fett som mättar bättre och som passar våra kroppar bättre. Visste du förresten att fett förbränner fett!

Som LCHF-kostrådgivare ger jag dig kunskapen om hur kroppen fungerar och vad vi är designade för att äta. Våra kostråd tar sin utgångspunkt i forskningen om människans näringsbehov men bygger också på människors erfarenheter. Varje människa är unik därför anpassas kostråden till dig och din livssituation.

Tusentals människor vittnar om hur vikten rasat, sockersuget försvunnit, energin kommit tillbaka och att man blivit mer klartänkt. Olika magproblem som IBS och Colon, ledvärk- och fibromylagi, migrän, koncentrationsproblem, allergier, ja listan kan göras lång på vad LCHF-kosten kan avhjälpa och förbättra. Även snarkningar, som kan vara ett stort problem för många, minskar oftast eller upphör helt. Är man diabetiker får man ett jämnare blodsocker och kan därmed minska behovet av insulin vilket betyder minskade risker för de följdsjukdomar som hänger ihop med långvarig diabetes. Blodtrycket brukar hamna på en normal nivå och kolesterolet förbättras. Kolhydrater som i kroppen är detsamma som socker ökar risken för cancer. Cancerceller växer av socker så mycket kolhydrater är rena gödningen för dessa. Ett extra stort plus är också att ditt immunförsvar förbättras vilket gör att du inte blir sjuk lika ofta.

Ge dig själv en chans och boka in dig på någon av våra aktiviteter. Läs om de olika erbjudanden under weekendkurser, gruppträffar, enskild rådgivning eller kurser företag.

ÄT DIG TILL HÄLSA OCH NORMALVIKT

 

Enskild rådgivning

Kurser och råd för privatpersoner

Enskild kostrådgivning: Tillsammans går vi igenom din situation, du får kunskap och du får hjälp och råd med hur du går till väga. Du får tips på recept. Tillsammans ser vi till att du får de bästa förutsättningarna för att uppnå dina mål vare sig det handlar om att få ner vikten, minska insulinbehovet, få ordning på krånglande mage, få bättre träningsresultat eller vad som är viktigt för dig. Vid vårt första möte träffas vi under 1,5 timme, sedan 1 timme/gång.
Pris 700:- (inkl moms)

Paketerbjudande: 4 träffar enligt en tidplan vi gör upp tillsammans. Pris 2.500:- (inkl moms)

 

Rum och frukost

I vårt stora vackra hus byggt i gammal stil kan du bo hos oss med rum och frukost. Sängen står bäddad och på morgonen finns en god frukost med mycket ekologiskt och närproducerat att njNergårdenbaksidauta av.

Pris/dygn inkl lakan/handduk och frukost:

650:-/person i 2-bäddsrumFårrummet
850:-/person i enkelrum

Pris/dygn utan frukost och lakan:

450:-/person i 2-bäddsrum
650:-/person i enkelrum

 

 

Nergårdentoan Fler bilder finns under “Hus att hyra”

 

Att göra

Aktiviteter

Rocklösa ligger nästan mitt i Sörmland vilket är ett mycket bra läge för att göra olika utflykter i landskapet. Med bara 9 mil till Stockholm är det enkelt att även besöka huvudstaden.

I det vackra landskapet runt Rocklösa finns det mycket att göra. En skön promenad med utsikt över sjön eller en tur i skogen för att kanske plocka bär eller svamp. Med den varierande naturen lockas mängder av fåglar, insekter och större djur till våra marker. Här finns både sjöar och vattendrag, våtmarker, ekhagar, gamla slåtterängar, brukade små åkrar och olika typer av skogar. Både kronhjort, dovhjort, rådjur, älg och vildsvin rör sig på våra marker och ibland dyker lodjuret upp. En km bort passerar Näckrosleden, vilken är en cykelled genom Sörmland och flera cykelleder och mountinbikeleder är just nu under uppbyggnad i omgivningarna. I vår socken finns dessutom 49 sjöar. Vid ett av sjösystemen passerar Sörmlandsleden, som är en 110 mil lång vandringsled genom Sörmland. Från Rocklösa kan du ta dig till leden genom att vandra eller ta cykel/bil en liten bit och kliva på leden vid Ånhammar.

Inom promenadavstånd finns en badplats och utanför och i samhället Stjärnhov finns två badplatser till. Ytterligare ett badställe finns vid sjön Dunkern. Med så många sjöar runt omkring går det även att hitta “egna” fina ställen.
Sju olika naturreservat finns i vår närhet och under hösten kan ni hitta både vanliga och ovanliga svampar.

Cykel

– Macken i Stjärnhov 0158-402 90 (mountinbike) eller facebooksida cykelistjärnhov
www.cykelkajak.se  (Stjärnhov)

Kajak/kanot

– www.cykelkajak.se (Stjärnhov)
– www.skebocanoe.se (Skebokvarn)
– www.kanotkungen.se (Åkers styckerbruk)

Båtuflykter

– www.trosarederi.se
– mariefred.info (ångbåt)

Vandring

– www.matvandring.rocklosa.se (Rocklösa)
– www.sormlandsleden.se

Naturreservat

– Stendörren i skärgården

Barn

– Lek- och upplevelsegård www.palstorpshage.se (Nyköping)
Sagostigen www.sagostigen.se (Malmköping)
– Experiment och spännande för alla åldrar www.tomtit.se (Södertälje)

Andra tips

– www.femörefortet.se (Oxelösund)
www.f11museum.se (Nyköping)
– www.oslj.nu (ångtåg i Mariefred)
– www.taxingeslott.se (enorm kakbuffé)

Fler tips:

www.visitsormland.se
www.sagolikasormland.se

Shopping

– Fabriken, fabrikenisparreholm.se (Sörmlands “Ullared”)
– Vingåkers Factory Outlet, www.vfo.se

Turisttbyråer

Gnesta turistbyrå, Marieströmsgatan 3 (i biblioteket) 0158-275 666 www.turistmal.se/turism-gnesta.html

Nyköping www.nykopingsguiden.se, visitnykoping.se

Strängnäs www.strangnas.se/turism

 

Kontakt

Kontakt

För mer information, kontakta oss via e-post
boende@rocklosa.se

eller på telefon
070-550 11 49

adress:
Lena Gawell
Rocklösa gård
646 96 Stjärnhov

Inbetalningar görs till pg 431 58 71-6

 

Vägbeskrivning

Rocklösa gård ligger 8 km norr om Stjärnhov i Gnesta kommun.

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”59.144834, 16.984132{}2-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Så här hittar du till Rocklösa

Koordinater:

Nergården: 59.143786 16.986419
Lillstugan: 59.144441 16.984987

Med bil:

Från Stockholm 90 km
Ta E:4an söderut
Kör av mot Järna
Ta väg 57 mot Flen-Katrineholm
Kör till Stjärnhov
Sväng höger under järnvägen kör mot Ånhammar
Kör mot Öllösa
Efter ca 3 km ta höger vid skylt Rocklösa 1
Åk igenom en gård och över en liten träbro
Nu är du på Rocklösa

Från Uppsala 158 km
Kör väg 55 förbi Strängnäs och fortsätt mot Malmköping.
Sväng vänster mot Ånhammar
Kör förbi Ånhammars säteri
Ta vänster mot Öllösa
Ta höger mot Stjärnhov
Kör ca 1 km, sväng vänster vid skylt Rocklösa 1
Åk igenom en gård och över en liten träbro
Nu är du på Rocklösa

Från Katrineholm 60 km
Kör till Flen
Ta väg 57 mot Gnesta – Järna
Kör till Stjärnhov
Sväng vänster under järnvägen kör mot Ånhammar
Kör mot Öllösa
Efter ca 3 km ta höger vid skylt Rocklösa 1
Åk igenom en gård och över en liten träbro
Nu är du på Rocklösa

Från Eskilstuna 50 km
Ta väg 53 till Malmköping
Fortsätt på väg 55 mot Strängnäs
Sväng höger mot Ånhammar
Kör förbi Ånhammars säteri
Ta vänster mot Öllösa
Ta höger mot Stjärnhov
Kör ca 1 km, sväng vänster vid skylt Rocklösa 1
Åk igenom en gård och över en liten träbro
Nu är du på Rocklösa

Från Nyköping 65 km
Kör väg 53 mot Eskilstuna
Kör till Sparreholm och ta höger i rondell in på väg 57 mot Gnesta – Järna
Kör till Stjärnhov
Sväng vänster under järnvägen kör mot Ånhammar
Kör mot Öllösa
Efter ca 3 km ta höger vid skylt Rocklösa 1
Åk igenom en gård och över en liten träbro
Nu är du på Rocklösa

Kör försiktigt!

Med pendeltåg:
Du kan åka pendeltåg från Stockholm till Gnesta. Därifrån tar du buss 589 till Stjärnhov. Även vissa regionaltåg stannar i Gnesta.
Från Stjärnhov är det 8 km till Rocklösa gård. Här kan du välja på om du vill ta en promenad, hyra cykel på bensinmacken eller ta en taxi.

Med tåg:
Vissa regionaltåg stannar vid Gnesta station. Annars är Flens tågstation närmast. Ett annat alternativ är Södertälje med byte till pendeltåg och sedan lokalbuss.
Det går även att åka till Läggesta station (Mariefred) och därifrån taxi.
Från Flen går lokalbuss nr 589 till Stjärnhov. Från Stjärnhov är det 8 km till Rocklösa gård. Här kan du välja på om du vill ta en promenad, hyra cykel på bensinmacken eller ta en taxi.

Busstidtabeller
SJ tågtidtabeller
Taxi

Med kommersiellt flyg:

Flygplats: Avstånd i kilometer:
Västerås 93 km
Stockholm Skavsta (Nyköping) 62 km
Örebro 152 km
Stockholm Arlanda (Sigtuna) 130 km

Flygbolag som trafikerar Stockholm Skavsta Airport
Flygbolag som trafikerar Stockholm Arlanda flygplats

Flygbolag som trafikerar Västerås flygplats
Flygbolag som trafikerar Örebro flygplats

Med privatflyg/taxiflyg:

Kjula flygfält ligger i närheten av Eskilstuna, 41 km från Rocklösa, och nämns som Eskilstuna flygplats. Detta är ingen kommersiell flygplats. Hit kan man komma med privatflyg alternativt taxiflyg.
Kjula flygplats

Slå oss en signal om Du får problem med att hitta hit: 0158-422 27 eller
070-550 11 49.

 

Bokningsinformation

Bokning 1 natt

Bokningen är bindande så snart vi bekräftat den. Ingen bokningsavgift utan du erlägger hela hyresbeloppet vid ankomst.

Avbokning vid 1 natt

 • Vid avbokning senare än 2 dygn innan ankomst betalar du 50 % av hyressumman. Hör du inte av dig och avbokar gäller att du betalar 100 % av hyressumman.
 • Om vi lyckas hyra ut boendet till någon annan återbetalar vi till Dig ett belopp som motsvarar den nya hyresgästens hyra, med avdrag för en avbokningsavgift på 500:-/objekt.
 • Kontrollera att du får en avbokningsbekräftelse.

Bokning 2 nätter eller fler

Bokningen är bindande så snart vi bekräftat den och Du erlagt bokningsavgiften.

Betalning 2 nätter eller fler

 • För bokningar med mer än 60 dagar till ankomst gäller:
 • Senast 10 dagar efter bokningstillfället ska bokningsavgiften vara betald om du bor 1 vecka eller mer. Denna är 25 % av totalsumman. Bor du kortare tid betalar du hela beloppet direkt. Resterande belopp ska vara betalt senast 40 dagar innan ankomst.
 • För bokningar mindre än 40 dagar till ankomst gäller:
 • Hela hyresbeloppet skall betalas inom 5 dagar.
 • För bokningar mindre än 14 dagar till ankomst gäller:
 • Boendet skall betalas vid bokningstillfället, om inget annat avtalas. Om inte bokningsavgiften eller hyresbeloppet betalas inom avtalad tid har vi rätten att avboka Din bokning varpå avbokningsreglerna träder i kraft.

Avbokning vid 2 nätter eller fler

 • Vid avbokning 60 dagar innan innan ankomst avbokar vi boendet och återbetalar det inbetalade beloppet med avdrag för expeditionsavgift på 500:-.
 • Vid avbokning 40 dagar innan ankomst betalar du 25 % (=bokningsavgiften).
 • Vid avbokning 25 dagar innan ankomst betalar du 50 % av hyressumman.
 • Vid avbokning 14 dagar och mindre innan ankomst faktureras hela hyressumman.
 • Om vi lyckas hyra ut boendet till någon annan återbetalar vi till Dig ett belopp som motsvarar den nya hyresgästens hyra, med avdrag för en avbokningsavgift på 500:-/objekt.
 • Kontrollera att du får en avbokningsbekräftelse.

Viktigt att veta

Om vi inte tillhandahåller utlovad stuga/villa vid rätt tidpunkt eller klarar av att erbjuda ett likvärdigt boende har Du rätt att säga upp hyresavtalet. Vi återbetalar då hela det inbetalade beloppet, med avdrag för den nytta som Du har haft av boendet.

Fel som uppstår under vistelsen bör anmälas till oss snarast efter händelsen så att vi får chansen att rätta till dum. Stugan/villan kan överlåtas till annan person så tillvida att detta meddelas i god tid före incheckning.

Du måste vårda stugan/villan/rummet väl och följa de ordningsregler, anvisningar och bestämmelser som gäller. Hyrestagaren ansvarar för att fastigheten och dess inventarier vårdas väl och skall se till att de bibehålls i befintligt skick. Du ansvarar själv för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier, genom att Du eller någon i Ditt sällskap varit vårdslös. Du får inte använda objektet till något annat än vad som avtalats vid bokningen (vanligtvis fritidsändamål) och du får inte låta fler personer övernatta i stugan/villan/rummet eller på tomten, än vad du uppgav vid bokningen.

Force majeure

Både Du och vi har rätt att avträda ifrån hyresavtalet om boendet inte kan tillhandahållas på grund av naturkatastrof, krigshandling, arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- eller energitillförsel, eldsvåda eller liknande större händelse som varken Du eller vi kan förutse eller påverka. Vi är i detta fall skyldiga att återbetala Dig inbetalat belopp med avdrag för den nytta Du kan ha haft av boendet.

Information om regler i stugor/villa

Alla hus är utrustade för självhushåll, vilket innebär att nödvändiga köksredskap finns i stugan. Samtliga innehåller, spis med ugn, kylskåp, micro, kaffebryggare och vattenkokare.

Bäddarna har täcken och kuddar. Du behöver endast ta med Dig handdukar, lakan och förbrukningsartiklar. Lakan och handduk kan hyras och beställs då vid bokningen av boendet. Lakan ska användas i sängarna. Om sovsäck eller liknande används skall lakan och örngott ändå användas som skydd. De täcken och kuddar som finns i stugor/villa är inte avsedda för att användas utomhus.

Skor inomhus är ej tillåtet, använd gärna våra tofflor.

Här på landsbygden har vi egna brunnar. Dessa är provtagna och godkända. Grundvattennivån gör att vattnet kan avvika i färg och smak mot vad du är van vid hemifrån.

Varmvattenberedaren i de små stugorna är av mindre modell vilket innebär att ni inte kan duscha alla i följd.

Observera att rökning är förbjuden i alla våra hus. En saneringsavgift på 2.500:- kommer att debiteras vid överträdelse mot rökförbudet.

Husdjur är ej tillåtna i husen.

Ankomst och avresa

Incheckning i stugor/villa sker från kl 15.00. Meddela ankomsttid senast en dag före. Huset disponeras fram till kl 11.00 avresedagen.

Hyresgästen gör, innan avfärd, ren spis, ugn och micro samt torkar av alla bänkar och torkar ur kylskåpet. Porslinet ska vara diskat och inställt på sina platser. Övrig städning ingår i hyrespriset under förutsättning att huset är normalt/lätt nedsmutsat. Hyresvärden anlitar ett städföretag om hyresobjektet är nedsmutsat utöver det normala. Dessa kostnader blir sedan fakturerade hyresgästen.

Soptömning

Soptömning sker endast var 14:e dag. Tänk på att källsortera och följ de anvisningar Du får av hyresvärden.

Särskilda behov

Har du någon form av funktionshinder eller speciella krav som måste uppfyllas för att du ska trivas, bör du ta kontakt med oss för att få svar på dina frågor innan Du bestämmer dig.

 

 

 

Nergården

Nergården

Nergårdenbaks

Ett underbart hus med stora ytor och högt i tak. Det är byggt 2006 i gammal stil. Här finns gott om plats och utanför har du sol hela dagen på den 100 kvm stora terassen. Från huset ser du sjön som ligger drygt 100 m bort. Med 10 bäddar och möjlighet till en extra ryms den stora familjen eller ett sällskap.

Beskrivning av huset:

HörnsoffaNergården är ett hus på 199 kvm i två plan. I markplan finns hall med kapprum, ett stort vardagsrum/matsal med förbindelse till köket via bardisk och ett stort kök med köksö. I köket får många plats att laga mat och köket är mycket väl utrustat för all sorts matlagning. I det 45 kvm stora vardagsrummet med stor soffgrupp finns en täljstenskamin att elda och mysa vid samt TV. Bredvid köket finns ett tvåbäddsrum med egen utgång till terassen. I detta våningsplan finns även en toalett, två duschar och tvättstuga.

 

MatsalPå övervåningen finns fyra tvåbäddsrum med sängar av bra kvalitet. I ett av rummen finns möjlighet att ställa in en extrasäng. Här uppe finns ett allrum med soffgrupp, två toaletter, en dusch och bastu.


Pris:
8.000:- weekend, därutöver 2.500:-/dygn
17.000:-/vecka  Normal städning ingår (se bokningsregler). Lågsäsong 15.300:-/vecka
Wifi samt fri parkering ingår.

Tillval:
Lakan 120:-/person, ingår även handduk
Frukost 100:-/person

Nergårdenbaksida

Nergårdenkök

Nergårdenhall

Nergårdenkök

Nergårdentoan

Grön soffaut

Fårrummet

Hästrummet

Svamprummet

Bondgårdsrummet

Nergårdenduschu

bastu

Gröntoa

Nergårdutsikt

 

Lillstugan

Lillstugan

2014-06-21 19.00.04

Mysig stuga med härlig känsla. Lillstugan är gårdens äldsta hus och ursprungligen ett timmerhus. Långt tillbaka i tiden var här bygdens telefonväxel installerad. Under åren 2012-13 totalrenoveras stugan till högre standard.

“Dear Lena and Anders, thank you very much from providing us an amazing cottage.” Marloes (Netherlands)
“Thank you for let us staying in this lovely cottage. Defindely very relaxed och idyllic”. Nuno (Portugal)

Beskrivning av stugan:

LillstuganmatgruppLillstugan är på 50 kvm och innehåller en bottenvåning med farstu och ett sovloft som man går upp till via trappen på gaveln. På sovloftet finns 4 enkelsängar av bra kvalitet. I markplan finns ett allrum med TV och här kan man göra plats för två bäddar till i en bäddsoffa. Köket är praktiskt utrustat med spis med ugn, diskbänk med två hoar, kylskåp med frysfack, micro, kaffebryggare och vattenkokare. Matlagningsutrustning och porslin finns för gästerna att använda. I köket finns också en matplats. I det helt nybyggda kaklade badrummet finns dusch och toalett – härligt ljust med stort fönster. Sommartid finns uteplats med grillmöjlighet och på balkongen kan du njuta av utsikten och kvällssolen.

Pris:
1 natt, 1600:-
minst 2 nätter – 6 nätter, 1250:-/dygn
6500:-/vecka
Temaweekend 2500:- (läs mer)
Normal städning ingår (se bokningsregler)
Wifi samt fri parkering ingår.

Tillval:
Lakan 120:-/person, ingår även handduk
Frukost 100:-/person

Lillstugankökspis

Lillstugankökspis

Lillstugansovrum

IMG_0638[1]

 

Hus att hyra

På Rocklösa gård finns 2 mindre stugor och ett stort vackert hus med all bekvämlighet. Välj det som passar dig bäst.

[child_pages width=”33%”]